Blogg-nostalgi

Jag insåg här om dagen att jag snart påbörjar mitt femte bloggår här på prickbloggen. Fyra hela år av bloggande är ganska mycket och det har hänt en hel del på bara några år. Jag vet inte om det bara är jag som minns, men en gång i tiden hade inte var och varannan människa en blogg. När du skulle registrera din adress fanns bara alternativet blabla.webblogg.se och inte blabla.blogg.se (när jag registrerade den adress jag har nu hade det precis blivit möjligt). Du kunde inte heller gå in och ändra i stil- eller kodmallarna om du inte var betalmedlem så alla bloggar såg i princip likadana ut med de få standard-stilmallar som fanns. Och dessutom fanns det en begränsning på hur mycket material du fick lägga upp, du kunde ta slut på ditt utrymme om du laddade upp för många bilder. Därför var det inte alls lika vanligt med massor bilder som det är nu och definitivt inte så stora. Antalet bloggar var inte särskilt många och det var lätt att hålla koll på de flesta. Du svarade alltid på kommentarer i din egen blogg och inte i någon annans. Och nästan alla skrev om Frye boots, True Religion-jeans och lade in outfitbilder där man kapat bort huvudet. Är det någon annan som minns detta?

Genom åren har jag läst mängder av olika bloggar och många gamla har bytts ut och nya lagts till. Men det finns bloggar från 2005-2006 ungefär som jag fortfarande läser. Det är ganska fascinerande att tänka på hur mycket man fått reda på om dessa människor genom alla år och se hur deras bloggar har utvecklats.

Här kommer en liten lista på några av de första bloggarna jag läste:
Ebba von Sydow – en riktig bloggveteran som hållt igång hur länge som helst. Alla vet väl vem Ebba är i det här laget.
Emmas garderob – hade alltid lika fina outfits minns jag. Och nu upptäckte jag precis att hon återstartat sin blogg, kul!
Hotspot – med sin turkosa design och de självklara What’s hot and what’s not-listorna blev hon en riktigt favorit och är det än idag.
Lolita – mode, inredning och design när den är som bäst.
Mimo Style – blandade fynd, outfits, god mat och kändisbilder. Idag bor hon i Paris och bloggar fortfarande.
Sigrid – klännings-Sigrid var one of a kind! Alltid nytänkande och kreativ och det är hon även idag. Hennes nya adress finns här.
Sorbonne – mycket om Frankrike och mode på ett sätt som skiljde sig från mängden. Bloggar numera här.
Style by Ida – de bästa musiktipsen fick man alltid från Ida som älskade rosa, randigt och svart.
Ytligheter – Eleonores blogg läste alla och sedan dess har det ju hänt en hel del. Den nuvarande bloggen finns här.

Jag har säkert glömt massor men det här var några i alla fall. Och det roliga är ju att så många finns kvar än idag. Vem vet hur det ser ut om ytterligare fem år? Kanske finns jag kvar här, kanske inte. Men ett år till ska det bli i alla fall!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

 1. Klart man minns =) Jag började blogga 2005, det är ju evigheter sen men samtidigt har det gått så himla fort! Och jag svarar fortfarande på kommentarer i min egen blogg, lite sen att ändra mig antar jag 😉

 2. Vad kul! Har samma bild av bloggandet som du verkar ha! Har också bloggat sedan 2005 (om än lite mer sällan det senaste halvåret) och svarar alltid på kommentarer i min egen blogg. Känns som man är "föregångare" just för att man varit med länge.. Sedan har det ju i många fall gått över till att provocera för att bli stor och det tycker jag är trist! För det verkar vara motivet för många, att ha en stor blogg och tjäna massssa pengar..

 3. Vad roligt att du skriver det här inlägget, jag knappade in på min gamla blogg igår som jag startade 2005 och kollade igenom arkivet och hade en i stort sett exakt likadan lista med bloggar jag följde.

 4. Ja gud vilken nostalgi! Shit. jag kommer ihåg när jag började läsa bloggar. fascinerades något oerhört utav dem. De kändes magiska. tog mig ett år att våga på mig det själv. och då otroligt pyttelitet och med ministeg väldigt inkognito. haha. those were the days.

 5. Frida: Ja, precis. Jag gör det också och det tycker jag bara är bra, haha. 🙂

  Emmaria: Ah, just det! Din blogg kommer jag också ihåg som en av de första! Ja det där med att man måste provocera är lite tråkigt, man förlorar lite av poängen då tycker jag.

  Rebecca: Åh, vad roligt. Ja alla läste ju i princip samma bloggar!

  Sarah: Just det, det kommer jag ihåg!

  Kajsa: Mycket har hänt sen dess, men det var ju tur att du vågade ta ministegen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *