Morgonmusik

De senaste morgnarna har jag lyssnat en del på Scala & Kolacny Brothers. De består av sisådär 60 tonårstjejer och de två bröderna Kolacny som spelar piano och dirigerar. Det som gör det lite speciellt är att de tar helt vanliga låtar och sedan sjunger i kör med två stämmor eller fler. Jag vet inte, men det är något väldigt komplext i att höra en belgisk flickkör sjunga Friday, I’m in Love, Under the Bridge, Fake Plastic Tree och Heartbeats. Komplext men bra! Här kan du ladda ner deras senaste album gratis. Annars kan du lyssna på Spotify här!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. det finns ju en svensk kör som gör lite samma grej – the sweptaways. fast det är antagligen mycket sämre. det låter inget vidare om dem nämligen. men att höra vapnets "kalla mig" i körarrangemang är ju alltid roligt ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *