Böcker, böcker, böcker

Varför jag älskar bibliotek, eller, varför bibliotekarierna älskar mig!
Jag och min syster lånade nitton böcker och bibliotekarien gjorde ett litet glädjeskutt där bakom disken. 🙂
Har ni förslag på vilka böcker jag ska låna nästa gång så får ni gärna tipsa! Jag gillar typ allt utom deckare.

Delta i diskussionen

21 kommentarer

 1. oj, vi har väldigt lika boksmak för nästan alla av de där har jag också som ligger och väntar på att läsas! jag ser jättemycket fram emot Norwegian Wood med tanke på allt positivt som sagt om den i diverse bloggar men först ska jag läsa ut Den amerikanska flickan som inte är så dum den heller!

 2. jag kan inte inte kommentera på ett inlägg som handlar om böcker.

  har du läst om änglar kunde tala – torgny wirén än?
  annars får du låna den.
  jag har en massa bra böcker, men många av dem är på engelska…
  har du läst lovely bones än?
  swan house är också fin
  khfjksd
  kom hit och länsa min hylla

  mitt nästnästa projekt är krig&fred av tolstoj, haha

  såhär konstig blir en kommentar när den skrivs halv 3 på natten

 3. Marley and me (Marley & Jag) är bland det bästa jag läst. Annars kärlekens historia, men den hade du ju redan tagit. Och så "Ways to live forever" tror jag den heter. Den är bra. Och inte att förglömma (Twilight & Harry Potter såklart då), men PS. I love you. Så fin att jag smälter.

 4. jag tycker mest om ungdomsromaner. peter pohl och per nilsson är mina favoriter. "jag saknar dig, jag saknar dig", "man kan inte säga allt" och "jag finns kvar hos er" av peter pohl och "du & du & du" och "ett annat sätt att vara ung" av per nilsson kan jag rekommendera!

 5. Lina: Den ska kollas upp!

  Matilda: Vad kul! Jag ser också fram emot den, hoppas den lever upp till förväntningarna!

  Karin: Skrivs upp på listan! Såg faktiskt Ps I Love You men lånade den inte då jag nyligen sett filmen och jag var lite skeptisk till den svenska versionen.

  Cary: Haha, sant! Om änglar kunde tala har jag läst! Jag tror jag läst Lovely Bones, är det den av Alice Sebold (eller nåt sånt)? Jag ska plocka med mig lite nästa gång jag är hos dig, haha! Respekt på Tolstoj måste jag säga, den får jag avverka någon senare gång i livet. 😛

  Jossan: Okej! Kärlekens historia är underbar! Ska kolla in dina tips, tack!

  Lis: Inte läst, den skrivs upp på listan!

  Emelie: Jag saknar dig, jag saknar dig finns här i högen, jag läste den för några år sedan och nu kände jag att jag var tvungen att låna om den. Fantastisk bok, liksom Jag finns kvar hos er! Ska kolla in Per Nilsson lite närmre, har bara läst några böcker av honom hittills. 🙂

 6. Since I don't have you av Louise Candlish är en av de absolut bästa böckerna jag läst. Jag vet inte om den finns på svenska om du hade föredragit det. Sen avslutade jag just twilight-serien av Stephenie Meyer och om du inte redan läst den så var den väldigt bra.

 7. ha ju nu ser jag att den ligger där i högen! peter pohls böcker är otroligt sorgsna… jag gråter nästan alltid när jag läser böcker av honom.

  du förresten. har du kommit in på någon utbildning nu?

 8. Josefin: Åh, måste leta upp den! Spelar ingen roll om det är engelska eller svenska faktiskt. 🙂

  Stéphanie: Me too!

  Emelie: Haha, japp! Ja, usch de är en av få saker som får mig att gråta. Ja, jag ska gå GDK! 🙂

 9. Vilken gullig blogg 🙂 Jag tipsar om Georgia Nicolsons dagböcker, och en bok som heter "Oönskad" 🙂

 10. åh, sommarboken vill jag hemskt gärna läsa. & både norwegian wood & alkemisten är favoriter.
  just nu läser jag virginia woolfs 'orlando' & chun sues 'beijing doll' som båda är ganska fina, men på väldigt olika sätt.

 11. Läs "the Secret History" av Donna Tartt! Inte så mycket deckare som en berättelse om en sektliknande grupp studenter på ett college i New England som i ett försök att uppnå extas råkar mörda en bonde. Om du har sett "Döda poeters sällskap" skulle jag tro att du gillar den här boken också – bra intrig med fantastiska personporträtt i New England-miljö.

 12. Oj, du har lånat nästan alla böcker jag har planerat att läsa nu i sommar! Tyvärr är jag inte alls på humör för att läsa, så det är väl lite tragiskt..

  Men annars är ju böcker underbara! 🙂

 13. Emelie: Tack! Det kan ju alltid vara bra!

  : Tackar! Ska kolla in tipsen!

  Jennifer: Den är fin! Alkemisten var verkligen gripande!

  Emmadilemma: Jag läste Flyga drake förra sommaren och tyckte den var bra, men inte sådär jättemegabra. Tusen strålande solar ska jag läsa när mamma är klar, för jag såg att den låg här hemma. 🙂

  Stina: Åh, den låter spännande! Ska leta efter den!

  Man: Haha, men de finns ju kvar som tur är!

  Emilix: Ja, jag gillade verkligen Alkemisten. Den är magisk!

 14. Hei Julia.

  Ville bare anbefale bøkene til Cecilia Samartin. Hvis du likte Alkymisten, vil du nok like bøkene hennes. Senior Peregrino er en vakker liten bok og Drømmehjerte gråt jeg fryktelig mange ganger av. Ellers så er Anna Gavalda en god fransk forfatter, og boka hennes heter "Saman er ein mindre aleine" på norsk og "Ensemble c'est tout" på fransk. Usikker på hva den heter på svensk, men den er veldig fin, og har også kommet som film med Audrey Tautou. Jeg synes jo boka var best. Hva synes du forresten om Marisha Pessl sin bok? Jeg leste hele, men det var bare på trass. 🙂 Nå skal jeg lese ferdig Twilight-serien.

  Klem/Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *