Studentbalen 2009

Medan alla andra baldeltagare hetsade mellan sminköser och frisörer, köade utanför Flygeln i kylan, betalade 500 kr för hela evenemanget, tvingades vänta två timmar på middagen och var helt slut klockan 23 så gjorde jag och mina spelvänner följande:
Först ockuperade vi den största logen med kök, soffor, två spegelväggar och sex bord. Där bredde vi ut alla våra grejer, radade upp sminket, flyttade runt spotlightsen för att få så bra ljus som möjligt och hängde upp våra klänningar.
Sedan satt vi där och sminkade oss och fixade hår i lugn och ro medan gästerna vällde in utanför.
Vid sjutiden rullade en stor vagn med mat för tio personer in. Vi släckte ner hela logen, tände massor värmeljus och satte på lite klassisk musik. Sedan avnjöt vi vår middag i lugn och ro.
Efter maten övade vi lite på de valser vi skulle framföra under kvällen. Titt som tätt kom det in folk som undrade om vi hade det bra, om vi ville ha kaffe, om de skulle fylla på våra snacksskålar eller om vi önskade mer dricka.
Vi tio-tiden var det dags för oss att spela! Vår uppgift under kvällen var att spela till balvalsen i ca 30 minuter.
Drygt 800 personer dansade till våra valser. Det var superkul att spela!
När vi var färdiga tog vi oss an dansgolvet en stund och sen bytte vi om för att hänga med ut på efterfesten. Det blev en annorlunda studentbal för min del, men bara på ett bra sätt! Vi hade det så roligt och jag ångrar verkligen inte att jag valde att spela istället för att sitta med på middagen!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *