Barcelona

På sportlovet i februari ska jag och fem vänner åka till Barcelona i en vecka. Vi ska fira lite födelsedagar, vara kulturella och ha det fint! Så nu tänkte jag kolla med er om ni har några bra Barcelona-tips. Bästa fikastället, shoppingparadis, absoluta måsten, var man har roligast, godaste maten osv. Så ös på med tips! ♥

Delta i diskussionen

25 kommentarer

 1. Jag var i Barcelona för två och ett halvt år sen, eller vi bodde på ett ställe och var i Barcelona en dag. Men La Rambla är ganska häftigt, med alla såna där människor som ser ut som statyer. Och så Saluhallen måste ni besöka. Fanns jättegod färskpressad juice där inne, haha.

 2. Segrada Familia måste ni ju se, Las Ramblas, Corte Inglés och stranden, även om det knappast går att bada nu. Gamla stan är helt stört mysig! När jag var där fanns det speciella turistbussar (jag minns inte namnet på dem), men då köpte man biljett för en vecka, och sedan kunde man hoppa på och gå av var som helst, de gick förbi alla sevärdheter. Har ni tur går de förbi ert hotell också, annars måste ni köpa metrokort, det går inte att gå för det är STOOORT! Det gäller att hitta de rätta ställena, annars finns det risk att man hamnar mitt ute i ingenstans (alltså bara betongbygggnader) och kommer aldrig ut, känns det som! Om du vill, kan du få låna min 210-sidiga Guide till Barcelona i pocketformat =)

  Men strunta i Park De Güell, det är skittrist, tyckte jag i vilket fall…

 3. Förresten, jag kom på en sak till! Om ni ska vara i Barcelona i en vecka, så kanske ni tröttnar på centrum efter ett tag. Barcelona har typ världens bästa kollektivtrafik, så om man har metrokort, kan man åka med pendeltåg riktigt långt utanför stadskärnan! Vi for med vårt metrokort till Calafell, den lilla byn som är nästan längst ner på bilden, så långt kommer man. Så kan ni ju upptäcka någon liten trevlig by kanske =)

 4. hej hopp när jag var i Barcelona besökte vi Parc Güell. Otrolig arkitektur! Måste besökas! personligen tycker jag det är onödigt gå till Casa Batllò det är bara Kö. Ett tips är att läsa på allt om Antonio Gaudi eftersom alla Spanjorer är besatta! Ta även en turist buss!! Mycket lärorikt!

 5. Ett sött ställe är den pyttelilla godisaffären Happy Pills. http://linneahansson.blogg.se/2008/january/happy-pills.html#comment

  Den är ganska lätt att missa, men ligger på Carrer del Arcs, en tvärgata till Avinguda del Portal de l'Angel där det för övrigt finns ganska bra med shoppingställen. På andra sidan det stora torget Placa Catalunya går en gata, Passeig de Gracia, där det också finns mycket bra affärer och Gaudís två kända hus. Spana in kyrkan La Sagrada Familia och parc Guëll också. Och promenera omkring i gamla stan på små gator, ät tapas och paella. Undvik Ramblan där det mest finns gatukonstnärer, djur i burar och ficktjuvar. Nere i hamnen är det fint och där finns ett stort köpcenter, Maremagnum, med massor av kedjor som har öppet även på söndagar, till skillnad från andra affärer. Det var nog det jag kom på just nu!

 6. Citty: Ja, det ska jag se till! 🙂

  Sofia: Las Ramblas måste vi kolla in och saluhallen lät fint!

  LollO: Åh vad många bra tips! Tack! Jag har precis fått en guidebok om Barcelona, men om det blir plats över i väskan lånar jag gärna din. Jag tycker att Park Güell låter spännande, haha!

  Alina: Nix!

  Lollo: Åh, älska bra kollektivtrafik! Om det är fint väder vore det mysigt att åka en bit utanför staden. 🙂

  KS: Det känns ju faktiskt som ett måste! Haha, har läst lite i min guidebok och det är väldigt mycket Gaudi, bäst att läsa på innan alltså! 😀

  Linnéa: Åh, den kommer jag ihåg att du bloggat om! Måste hitta dit! Vad bra med lite shoppingtips också, tack så jättemycket!

 7. jag var i barcelona i sommras och det är en underbar stad. att äta tapas och drick vi mitt på dagen är ljuvligt testa ett ställa som ligger utanför stadskärnan. jag bodde på hotell i barri gothic, det var otroligt fint och bra caffer och pubar. gå längs vattnet! jag gillade att åka linbanan över staden med otrolig utsikt. undvik las ramblas, det är bara för mycket av allt jobbigt. ha sköna skor och promenera eller låna cykel, då hinner du se mycket!

  har du paris tips? jag skall dit i juni!

 8. Jag kan tyvärr inte ge många tips då jag är sämst på att hitta och komma ihåg. Men jag minns från när jag var i barcelona att vi åkte utanför stan nån dag, upp på ett berg där det fanns ett tivoli och en kyrka. Det var en av de vackraste platser jag skådat. Och jag blir helt galet avundsjuk på dig. Jösses bananer så skoj. Kan du inte packa ner mig i bagaget! 🙂

 9. Alicia: Om du är väldigt, väldigt liten! 🙂

  Alina: Ok, tack!

  Lisa: Åh, hoppas du får åka någonstans!

  Emelie: Tackar!

  Hape: Tack detsamma!

  Ina: Åh, det låter härligt! Tack för fina tips! Har tyvärr inga Paris-tips för jag har inte varit där (än!), men jag önskar att jag hade massor för jag har alltid velat åka till Paris! 🙂

  Dilan: Hej hej! Tack!

  Ulrika: Japp! Hoppas du kommer dit snart!

  S as in Sofia: Åh, det låter toppen!

  Hanna: Det måste jag absolut kolla upp! Om du krymper dig till legogubbe-storlek får du plats i bagaget! 😀

 10. Har besökt Bacelona ett antal gånger och tycker staden är otroligt häftig. Finns något för alla.

  Läs på lite och kika på de givna kulturella platserna som några av ovanstående redan nämn. Ytterligare mer personliga tips jag kan ge är Bosque de los fades Cafe. Coolt ställe för att ta ett glas vin eller två. Inrett som du vore i en skog=)Ligger lägre ner mot hamnen, i närheten av la rambla. Annat SUPER ställe är en bar som heter chupitos (om jag minns helt rätt). Där kan du shoota de mest knäppaste shotsen för liten penning. (De tänder eld på baren osv..) Enklast är att ta en taxi dit från palza catalunya. tar ca max 5 min(costar nada)sen bör ni gå till en super mysig jazzklubb, har öppet alla dagar och brukar vara ganska välbesökt. Harlem heter den, ligger i närheten av la rambla (sidogata) vet inte spceifika namnet på gatna så fråga er dit.

  Ytterligare tips är att vara FÖRSIKTIG med handväskan på kvällen.. Folk rycker dem ur händerna helt hänsynslöst. allvarligt. många gånger kommer de på mopeder och rycker men jag vet även personer som varit med om att man gått rakt fram och dragit väskan ur famnen. fråckt men sant. så var försiktig, senast jag var ute lämnade jag det mesta hemma och undvek väskan helt.

  barcelona är fantastikt varav att jag återkommit flertalet gånger.

 11. sommaren 2007 åkte jag till barcelona med mina 3 bästa vänner. vi hade det underbart. det är ett helt annat liv, man känner sig extremt uppskattad, även om det ibland kan bli lite väl mycket uppmärksamhet från killarnas sida. folk kommenterade våra utseenden på gatan och en kille lät väldigt sur när han förstod att mitt hår var färgat blondt, trots att jag var svensk. jag tror han hade rökt på. Nej, men det är en underbar stad där man kan upptäcka saker bara genom att vandra runt. det finns många söta butiker på smågatorna, tyvärr skrev jag aldrig ner var saker och ting låg. och precis som du skrev, var kulturella! jag önskar jag såg mer.

 12. Noircommedujais: Ja, du får övertala dem att åka med någonstans!

  Åsa: Tack så jättemycket för alla tips! Ska definitivt ta vara på dem och kolla upp några av ställena!

  Sarah: Åh, det låter fint (fast kanske inte alltid det där med uppmärksamheten, haha). Tack för tipsen!

 13. arkitekten gaudis hus är knasiga och alldeles underbara. Se dom!

  söt blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *