Vad sa du att du sjöng?!

Ni vet när man lyssnar på en låt, sjunger med och är stensäker på texten, och så visar det sig att man har hört helt fel? Jag har gjort det ett flertal gånger och det är lika kul varje gång! Jag älskar också att höra andras berättelser om deras fellyssningar, så nu tänkte jag att ni ska få berätta om de låtar ni har råkat sätta helt fel text på. Men först ska jag berätta om tre av mina!

Billie the Vision and the Dancers låtar brukar handla om lite vad som helst. Så därför tyckte jag inte att det var så konstigt att de sjöng "Choose your cornflakes, Lilly" i deras låt I Want To But Cannot Help To Dance. Men sen insåg jag efter ett  tag att låten visst inte handlade om flingor utan om konflikter (conflicts).

Första gången jag hörde Eric Prydz låt Call on Me var jag säker på att han sjöng om den franska skidorten Chamonix. Jag insåg sedan ganska snabbt att så var inte fallet… 🙂

I slutet av 90-talet var de finska rapparna Bomfunk MC’s väldigt populära med sin låt Freestyler och alla gick runt och lyssnade på den. Det skulle dock dröja sisådär tio år innan jag verkligen insåg hur texten löd. Jag hade hela tiden trott att de sjöng något coolt i stil med rock-a-mocka-foe men fick sedan århundradets aha-upplevelse när jag insåg att texten löd rock the microphone.

Det var tre av mina, nu vill jag höra era! 🙂

Delta i diskussionen

26 kommentarer

 1. åh julia jag kan säga att jag trodde att den sista låten löd nästan så jag med! fast mer som "freestylah, mocka mocka foh!" tänk så tossigt.

  (jag tyckte att det förstörde med "rock the microphone")

  jag trodde att Alicia Keys "If I aint got you" löd såhär:

  "some pople want tamburines" men istället var det "some people want diamond rings". Inte riktigt lika fint om jag får säga det själv.

  puss!

 2. Kommer inte på någon nu men jag kan "förstöra" en låt för dig med en bekants tolkning. Dra igång Enya – Cursum Perficio och hoppa fram till till c:a 2:30 där hon i själva verket sjunger "Post nubila, Phoebus". "Hon måste bil, hon måste byta bil…" och de sista "internum" kan man då göra "till volvo" med lite vilja… 🙂

 3. haha vad roligt. jag sjunger fel jämt och ständigt… nu kommer jag dock inte på någon bara för det. typiskt! återkommer om det dyker upp något i huvudet!

 4. Härligt ärligt! 🙂

  felsjungningarna lallar runt allt som oftast. men nu ligger dom still. Kan inte komma på någon annan låt än "jag vill ha en egen måne" Men så vet jag ju att han sjöng 😉

 5. haha, senast igår hörde jag den där freestyler-låten och var helt säker på att dem sjöng just rock-a-mocka-foe eller nåot liknande! När jag var liten sjöng jag på Mauro Scoccos låt Sarah, men istället för att sjunga "jag väntar i hörnet vid seven-eleven", var jag säker på att texten gick "jag väntar i hörnet med säven i näven". Haha, jag skyller på att jag var ett litet skånskt barn som i samma veva tittade på barnprogrammet "det susar i säven".

 6. Haha, kan bara komma att tänka på en låt (som jag dock inte minns titeln och artist till)där jag uppfattade citatet "Fire in your eyes" till "Fire in garage" – jag minns än hur folk skrattade, sjukt kul. Samt när jag var liten och inte riktigt hängde med i låten "Bä, bä, vita lamm" utan alltid sjöng "Bä, bä, bita lamm".

 7. När jag var typ 5 år så var min älsklingslåt "saturday noght dance" eller vad den nu hette. Mina engelskakunskaper var inte alltför stora på den tiden, så jag var helt säker på att dom sjöng sellerinajt… men så vare ju inte:)

 8. Linn: Haha, du hade kunnat googla annars, men min blogg är bättre! 😀

  Flora: Haha, det verkar som om vi inte är de enda! Åh, some people want tamburines är ju en mycket finare version!

  Bengt: Jag måste lyssna på den där låten och försöka höra den texten! 🙂

  Emelie: Haha, du får säga till om du kommer på någon bra!

  Juliak: 😀

  Alexander: Eller hur! Jag tror de ändrat texten i efterhand!

  Emilix: Japp!

  Linnéa: Säven i näven är en fin version tycker jag! 😀

  Man: Hahaha, du kan inte ha varit snäll mot djur när du var liten… 😉

  Elin: Ingefära är ju mycket coolare än Virginia!

  Man: Haha, jag trodde alltid att de sjöng dansa i New York! 😀

  Damon: Tack, tack! Chamonix är så fel det kan bli!

  Miriam: Haha, selleri och saturday är faktiskt ganska lika, och sellerinajt är kanske något trevligt! 🙂

 9. Bä bä bita lamm var ju det gulligaste jag höööööööört! Jag har nog förtängt mina sådana där. Tycker det är så åinsamt när jag sjunger fel.. men det är en hel del för jag är sjukt dålig på att komma ihåg texter och höra vad de säger om jag bara slölyssnar. Jag brukar köra på den där taktiken att kommer jag inte ihåg orden eller inte riktigt vet så hittar jag på egna. Funkar skitbra. Oftast. ^^

 10. Haha känner också igen mig i freestyler 🙂

  mitt största sångmisstag är nog att ha sjungit sommar in och ut Teds "sol, vind och vatten", med texten i vers 2 "jag behöver all ångest av en ledstjärnas ljus" istället för "jag behöver att omges av en ledstjärnas ljus". Tyckte ångesten lät lite fel men ändå att det var poetiskt på nåt sätt 🙂

 11. Jag känner igen mig jätteväl! 😀

  Bl.a med Elvis låt " Devil in disguise" (Djävul i förklädnad) har jag fått till "Devil in the skies" (Djävul i himlen)

  Eller saturdaynight fevers låt "Stay alive" med texten "ah. ah. ah. ah. stay alive stay alive" har jag fått till "ah. ah. ah. ah. stena line stena line" Har funderat en hel del på det och funderat varför i hela fridens namn man ville knö in en båtfärja i texten… 😉

 12. Hahaha, jag trodde ett helt år (då jag fick se låten framföras live flera gånger och glatt skrålade med) att Van Halens låt Panama hette Pamela. Så jag vrålade PAMELA!!! jättehögt, fast det gjorde ju ingen annan…

 13. Kajsa: Haha… Jag gillar den där taktiken med att hitta på egna ord. Det funkar för det mesta! 😀

  Ebba: Ojdå, det lät ju lite poetiskt men konstigt, haha. 🙂

  Nina: Jag har nog sjungit Devil in the skies flera gånger tror jag, det är ju lättare… 🙂 Stena Line var en ny version på den låten, det får man kanske sjunga om man kör den låten ombord på någon finlandsfärja!

  Kajsa: Hahaha… det är det nya!

  Lollo: Haha, de låter ju faktiskt väldigt lika, jag skulle lätt kunnat göra samma grej!

 14. pink floyd-another brick in the wall. enorm aha-upplevelse för ett par år sen då jag fick klart för mig att en del av refrängen löd: "No dark sarscasm in the class room". inte "no dogs or cats in the class room".

 15. HAHHA sånt här ÄLSKAR jag.

  för en tid sedan, på väg till en håkan konsert, lyssnade vi på hits for kidz (ettan).

  i en av låtarna trodde jag att de sjöng:

  "vi kommer att steka (korvarna)

  och vi kommer att dansa"

  när de i själva verket sjunger:

  "here comes the hotstepper (murderer)

  i'm the lyrical gangester, murderer"

 16. och just ja, en till!

  när min bror och jag var ute och åkte igår så lyssnade

  vi till timos nya skiva och låten "without you". (den som vanligtvis är med mariah carey)

  senså sprang han in och köpte kanel till gröten på statoil

  och sedan huxflux när han kom tillbaka till bilen förvandlades låttexten till:

  "KANEEEEEEL; if living is without"

 17. Kan inte du ge bra tips på konsärer i stockholm? (: Du verkar ju vara intresserad av musik

 18. i ken rings låt kelian tyckte jag att de sjöng: "min lilla prinskorv jag älskar dig." men egentligen sjunger han "min lilla prins, yo, jag älskar dig." haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *