De bästa artisterna från Frizon 2008

För en vecka sedan besökte jag ju festivalen Frizon och där fick jag se och höra ett flertal bra spelningar. Eftersom ni brukar gilla musikttips tänkte jag passa på att dela med mig av det bästa från festivalen i musikväg. För mig var det några givna favoriter men också en hel del nya upptäckter!


Loney, Dear. Lyssna!
Med sin fantastiska röst, de sköna men långt ifrån trista melodierna och sin minimalism gör Loney, Dear stort intryck. Låtarna blir bara bättre och bättre för varje gång, och när jag lyssnar blir jag varm i hjärtat! Spelningen han hade var otroligt bra, hela publiken fick sjunga med i o-stämmor och allt kändes väldigt personligt och fint! Om ni inte har lyssnat tidigare så måste ni göra det nu!


Karl and King. Lyssna!
De fem medlemmarna i Karl and King bjöd på skön melodiös rock med massor snygg sång. Lite i stil med bandet Keane skulle jag vilja säga. Lagom röjigt, snygga låtar och bra ös! Perfekta låtar om man vill få lite fart på sig själv, jag blir både pigg och glad av att höra dem!


immanu el. Lyssna!
Snygga och lite svävande melodier med stundtals tunga partier får man höra om man lyssnar på immanu el. Kombinationen av sköna gitarrer och varma cellotoner faller mig verkligen i smaken! Dessutom tycker jag det är väldigt behagligt med det stillsamma, nordiska soundet som växer fram mer och mer när man lyssnar.


Staphan O’Bell. Lyssna!
Staphan O’Bell gör sådan musik som jag gillar att höra på då man susar fram längs vägarna, gärna med lite regnstänk smattrandes mot rutorna. Enkla melodier, bra texter och snygga uppbyggnader är sånt som jag gillar med hans låtar. Musik behöver inte vara komplicerad och överdrivet detaljrik, det räcker med att göra det såhär; bra helt enkelt!


Newworldson. Lyssna!
I Newworldson finns fyra medlemmar som verkligen vet hur man får det att svänga! Det var fullt ös och massor dans i konsertlokalen när de spelade och det var verkligen befogat. Newworldson spelar funkigt, svängigt, souligt, röjigt, groovy och framförallt helhjärtat. Jag kan verkligen inte sitta still när jag hör deras låtar!


Elefant. Lyssna!
Några andra som också svängde under festivalen var bandet Elefant. Med 10 medlemmar på scenen var det fullt ös och de lyckades med det som är deras ambition med musiken: att sprida glad musik i Sverige. Sköna texter på svenska kombinerat med snyggt blås och souligt gung blir tillsammans en perfekt kombination och deras låtar sätter sig verkligen på hjärnan. Jag har gått runt och trallat på Pannkakslåten i över en vecka nu! Man kan inte låta bli att gilla Elefant!


Conny Rodson & Erik Runeson. Lyssna här & här!
Här har vi två män med otroliga röster och fantastiskt gitarrspel! Tillsammans spelar de svensk blues när den är som bäst! Det är enkelt men samtidigt otroligt fascinerande och gripande. Jag beundrar verkligen deras spel, öppenheten som finns i sångerna och det varma slutresultatet.


Tomas Andersson Wij. Lyssna!
Den allra sista spelningen på hela Frizon-festivalen stod Tomas Andersson Wij för. Och han gjorde det värdigt och ofantligt bra! Jag fascineras alltid av människor som kan stå ensamma på en stor scen med bara sitt instrument och sen ge allt av sig själv, det blir så ärligt och öppet. Texterna tilltalar mig verkligen, likaså de enkla melodierna och den rena rösten. Att stå kvart över tre en lördagsnatt och höra Vi är värda så mycket mer (som är en låt jag lyssnat på många gånger precis innan jag somnat) är helt magiskt!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Gossip & Fashion: De flesta är relativt okända så det är inte så konstigt, men nu har du en chans att uppdatera musiklistan och hitta nya favoriter! 🙂

  2. åh va kul med massa nya band att lyssna på, vi brukar ha samma skam så jag litar på att de är bra;) måste bara fråga, är du kristen? hade nämligen inte hört talas om frizon förrän jag fick en kristen kompis för några år sen:)

  3. jag förstår inte julia, du är otrolig. du lägger ned så mycket tid till dina kommentarer och dom träffar precis rakt in i mitt hjörta. du är otrolig. tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *