Prag del 2

Vi fortsätter Prag-resan! Här kommer dag tre och fyra! Föregående dagar hittar ni här.


På förmiddagen åkte vi ut till en halvö som heter Kampa. Där gick vi runt lite i parken och kikade på olika saker. Sedan tog vi en bergbana upp till ett område som låg högt uppe på ett berg. Där fanns en spegellabyrint och ett eiffeltorn i lite mindre skala än det i Paris.

Vi gick de 299 trappstegen upp i tornet och kikade på utsikten. Man såg verkligen ut över hela staden, fascinerande!

Sedan åkte vi till Malostranská som ligger i Gamla Stan. Där hittade vi ett Starbucks-café och jag beställde en efterlängtad caramel frapuccino och passade på att blogga och kolla lite mail.

På kvällen hittade vi en thai-resturang som hette Noi och de hade jättegod mat. Jag åt kyckling och cashewnötter och till efterrätt chokladfondue och frukt. Sjukt mätta åkte vi sedan tillbaka till hotellet.

Fredagen ägnades till stor del åt springande i affärer. Jag fick med mig lite tröjor hem, men annars var det inget spektakulärt direkt. Vi hann också besöka en kyrka och se det astronomiska uret som varje timme visar upp små figurer som åker omkring.

Det var rätt regnigt väder den här dagen men samtidigt varmt så vi beslöt oss för att ta en båttur på floden med en av rundutrsbåtarna som fanns.

Vi fick se en hel del spännande saker och åka i trånga, mysiga kanaler. På kvällen tog vi gula linjen till ändhållplatsen Zlicin där det fanns ett stort varuhus som hette Metropole.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Fin blogg du har! Åh, blev lite sugen på Starbucks när jag såg den där bilden, måste nog springa och köpa mig en Frapuccino nu! Ha det bra!

  2. Malin: Det var det också! Verkligen! 🙂

    Lina: Det borde finnas i Sverige ju! Vår resa var toppen! 🙂

    Amy: Tack så mycket. Haha, lyxigt att ha det så nära sig precis runt hörnet… Ha det fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *