Prag del 1

Här kommer första delen av min Prag-resa! Bilderna är ganska små, men annars skulle inläggen bli så enormt långa så vi får ha det så. Vill ni se större bilder får ni kika in på min bilddagbok lite senare.


Tidigt på tisdagsmorgonen ringde väckarklockan och vi satte oss i bilen och susade iväg till Arlanda. Där checkade vi in och sen var det bara att vänta på att planet skulle gå. Det var rätt trevligt ändå, för jag tycker verkligen om flygplatser! Det finns så mycket folk där och alla är på väg någonstans, hem eller bort.

11.40 lyfte vårt plan mot Prag och en timme och 45 minuter senare hade vi landat på fast mark. Vi tog buss och metro till vårt hotell och där väntade sköna sängar. Men det blev ingen tid till vila för efter vi lämnat väskorna tog vi metron in till stan.

Där åt vi middag på en indisk resturang och sen kikade vi runt lite i stan. Vi gick till den berömda Karlsbron som där svenskar krigat (men förlorat, hehe) och nu finns massor statyer där.

Vid Karlsbron hittade jag en stilig sjöman i full mundering! Sen när vi gick över bron fotade jag några av statyerna, här har ni en. Slutligen promenerade vi genom gamla stan till en metrostation för att åka hem eftersom vi var rätt trötta efter allt flygande och flängande.

Utsikten från vårt fönster på kvällen var fantastisk, men svår att fota! Lite lättare var det på morgonen. Vi bodde på artonde våningen så vi hade rätt bra koll på stan.

På onsdagsförmiddagen skulle vi gått till ett museum, men det visade sig att de höll på att renovera och inte öppnade förrän i slutet av 2009 och så länge orkade vi ju inte vänta. Så istället gick vi till en park. Där fanns ett fint luddigt träd som var grönt och rosa och mjukt som bomull! Utsikten från parken var finfin.

När vi traskat igenom hela den stora parken kom vi till en fin kullerstensgata med söta dörrar och en murväg där det växte vindruvor. Gatan ledde fram till det stora borgområdet i Prag.

Där fanns det vakter som stod superstilla och jag var inte det minsta avundssjuk på dem, för de hade handskar och kostym på sig vilket måste varit olidligt varmt med tanke på att det var runt 30 grader den dagen. På borgområdet fanns en helt enorm kyrka och inuti den fanns massor glasfönster och pråliga skulpturer.

Borgområdet låg på en höjd och man hade väldigt bra utsikt över staden med alla dess tak och broar. På sista bilden ser ni vårt hotell, det hade 26 våningar och var stort och fint.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Jag älskar flygplatser! Älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar ÄLSKAR!! Faktiskt det enda jag samlar på. Minnen, bilder utav, fragment, tankar och olika flygplatser. Älskar känslan när man står där och vet att man liksom står i mitten av världen. För där finns möjligheten att ta sig nästiltill vart man vill. Bara att välja. Den känslan är kittlande.

  2. Mango: Det var det också! Eller hur! Så mjukt!

    Kajsa: Jag älskar det också! Älskar att se alla människor som är på väg någonstans, bort eller hem. Det är så spännande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *