Stockholmsresan

godisåka busscherry blossom girlskörsbärsträdkungliga operanhej stockholm
Igår åkte vi som sagt till Stockholm för att besöka kungliga operan och skåda Falstaff. Två bussar fylldes av glada musikelever och lärare och så for vi norrut. Jag hade (liksom de flesta andra) köpt gott godis att äta på och vägen upp var fylld av skratt, musik och sockerintag. 🙂

När klockan var runt halv sex anlände vi till huvudstaden och vi hade då två timmar innan operan skulle börja. De timmarna spenderades mestadels i kön inne på Max (tillsammans med massa Djurgården-supportrar). När vi äntligen fått vår mat slog vi oss ned i Kungsträdgården under de ljuvliga körsbärsträden, i sällskap med massor andra människor och läskiga fiskmåsar. Några minuter innan sju sprang vi till Urban Outfitters för att kika lite innan konserten skulle börja. Jag hittade en jättefin randig tröja som inhandlades för den trevliga summan 69 kronor. Rea-fynd  är min specialitet!

Sedan var det då dags att träda in i operasalen. Den var magnifikt vacker, sammetsröda stolar och guld överallt! Jag hade en ganska bra plats så jag kunde utan svårigheter betrakta hela operan. Den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Falstaff är en komedi och den innehåller ganska mycket skämt. Att förstå var inga problem, för vi hade gått igenom handlingen innan och dessutom visas det svensk översättning ovanför scenen (ungefär som textremsorna på tv).

När operan var slut var det bara att packa in sig i bussarna igen och börja två timmarsfärden hem mot Norrköping. Kom hem till mitt hus och min säng vid halv två och jag kan inte påstå att jag var särskilt pigg i morse när väckarklockan ringde. Men vad gör det när man haft en finfin dag?

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Emma: Ja, min godissmak är så bra! Haha… 🙂

    Surra: Ja, det har jag verkligen!

    Fanny: Vad kul! Visste inte att du bloggade heller, haha… Det är bara bra med mig! Hoppas allt är fint med dig. Stockholm är underbart, särskilt nu på våren!

  2. jag tycker det låter riktigt mysigt! Även om jag inte lyssnar på opera, så tror jag att det är en riktigt rolig sak att uppleva ”live”.

  3. Ja, det var jättemysigt! Jag lyssnar inte heller på opera, tycker inte det är så kul att höra på. Men att se det är en helt annan sak! All scenografi, koreografierna och uttrycken! Det känns som att se opera är något man ska ha gjort någon gång i sitt liv liksom. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *