Fröken Julia tycker till om musikvärlden

veronica maggio - och vinnaren är...håkan hellström - för sent för edelweiss
Fröken Julia tycker till om musikvärlden och presenterar en favorit, en helt ok och något som gått henne helt på nerverna. Håll till godo! 

Favorit: Veronica Maggio – Och vinnaren är…
Jag skulle nog placera detta som svensk soul-pop – något som det inte finns särskilt mycket utav. Veronica Maggios nya album är snäppet bättre än hennes förra; Vatten & Bröd. Detta känns liksom fräschare, bättre och snyggare (och säkerligen mer påkostat)! Jag gillar verkligen hennes koncept – det känns eget och personligt. Arren är snygga med bra instrumentval och mycket stråk (vilket såklart gillas av en cellist som jag). De kortare mer instrumentala låtarna gör att mina tankar vandrar till Salem Al Fakirs album This Is Who I Am, och det är positivt! Blandningen av instrumentalt och sång, lite prat och specialeffekter samt bra låttexter gör det hela spännande. Mina favoriter (än så länge) på albumet är: Gammal sång, Måndagsbarn och 17 år. Tre riktigt bra låtar på ett riktigt bra album!

Okidoki: Håkan Hellström – För sent för Edelweiss
Det känns som om många blir arga om man inte älskar Håkan, men jag har liksom aldrig riktigt fattat tycke för honom. Fast kanske ändras det nu?  Vid första genomlyssningen av skivan slås jag tyvärr (jag känner mig som en inrutad musikstuderande – vilket jag förvisso är) av tanken "det här skulle vara så sjukt bra om han bara hade en fantastisk röst". Låttexterna är fenomenala, arren är snygga, musikerna känns duktiga och melodierna riktigt bra, men för mig faller allt på sången. Ju fler gånger jag lyssnar, desto bättre blir albumet i sin helhet. Men än känner jag mig inte helt övertygad av herr Hellström.

Näe: Jason Mraz – I’m Yours
Först och främst; Jason Mraz är verkligen en favorit hos mig när det gäller manliga sångare. Han har gjort en mängd bra låtar och visst är I’m Yours än av dem. Jag älskade den här låten, men det var sommaren 2006 och det känns som om den haft sin storhetstid nu. Ändå spelas den titt som tätt på radio (två gånger igår på P3!) och jag börjar bli galet trött på det där ukulele-ljudet. Det är tråkigt när man tjatar ut och förstör bra låtar, nu lär det dröja lång tid innan jag frivilligt lyssnar på I’m Yours, tyvärr.

Har jag rätt eller fel?! Är jag helt ute och cyklar, eller…? Tyck till! Såga mig till fotknölarna, hylla mig eller något däremellan!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

 1. Usch, ”Såga mig till fotknölarna” lät ofräscht.

  Jag håller precis med om de nedre två, Håkan kan va brilliant men jag har fortfarande svårt för hans röst.
  Veronica MAggio har jag inte lyssnat så mkt på än…

 2. kan inget annat än att hålla med om den sista, det är synd på en så fin låt att den ska bli så totalt uttjatad som den faktiskt håller på allt bli.

 3. Cary: Haha, jag vet! Men det är väl så man säger… 😛
  Skönt med lite medhåll, Maggio måste du lyssna in dig på!

  Stina: Eller hur! Låten i sig är bra, men nu är den så uttjatad så jag nästan dör… 🙂

 4. Angående Håkan; hans röst ska jag inte kommentera, förutom att jag inte håller med dig. Han kan musik och han vet vad underhålla innebär. Det är nåt det! 🙂
  Jag har missat helt att Veronica har släppt album :O Det ska kollas upp!

 5. Jo, jag förstår vad du menar. Och med tanke på hur många som tycker som du så förstår jag att han blivit så känd. Jag har aldrig sett honom live, det vore rätt kul att göra det faktiskt. För jag tror verkligen att han är en underhållare och artist! Men sen att jag inte gillar sångrösten, det får man väl bara inse att så är det. Folk tycker olika. 🙂
  Kolla in Veronicas album, det är sjukt bra! 😀

 6. Jag har inte hört de två första låtarna. Men artisterna rockar. Den sista dock har jag med lyssnat på länge, länge. Jag älskar den låten. Igår i skolans kafeteria spelades den. Kunde dock inte lyssna på hela eftersom jag hade lektion. Det var tråkigt. Nu ska jag i alla fall öppna mina öron och lyssna på denna underbara låt. Ha det bra.

 7. Surra: Det är kul att du inte tröttnat än då! 🙂

  Elins: Haha, det är lugnt. Jag vet att det finns många, många som älskar Håkan och jag tycker ändå jag är relativt snäll i min ”sågning” (som inte alls är en sågning egentligen!). 🙂

 8. hahaha, hamnade på gamla inlägg av någon anledning, och såg det här inlägget. min första tanke var att "usch, såga till fotknölarna – det lät äckligt!"

  och det tyckte jag tydligen för typ ett år sen också, för det hade jag ju redan kommenterat xD

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *