Min magiska trädgård

secret gardenhål i dörrenkrokussnödropparskottkärrai fönstret av stenjordgubbsplantavårskorblå blommaträd
Min altan har en gammal tung, brun dörr. Om man trycker upp den gnisslar den och så kommer man ut i min trädgård. I trädgården finns fruktträd, mängder av rabatter, en kryddträdgård med örter av olika slag, ett trädgårdsland där jordgubbar växer på sommaren, ett stenparti med träd och buskar och en brun bod.

Idag när jag gick ut i min trädgård sken vårsolen med sina starka strålar och några blommor hade slagit ut. Nya svarta ballerinaskor hade precis införskaffats (vårens och sommarens förbrukningsvara!) och allt var stilla och fint. Nu känns det inte som om det är så evighetslångt kvar till sommarens oändliga grillkvällar, långa sommardagar med glass och pooldopp eller bokläsande på en filt under ett träd. Underbart! Känner ni att våren är på väg?

Delta i diskussionen

36 kommentarer

 1. Men åh vilka underbara bilder! Är du professionell fotograf eller är din trädgård bara så oerhört vacker att den är lätt att fotografera?

 2. Oh, tack snälla! Jag är inte professionell fotograf tyvärr (även om jag önskar), utan gör det mest på kul. Min trädgård är fin, fast på sommaren är den nog ännu finare. Det som gav så fina bilder idag tror jag var vårsolen… 🙂

 3. jag ahde samma känsla som dig, tills jag vaknade upp till ett snötäckt märsta. inte precis vad man drömmer om just nu.. tur att solen tittade fram vid tvåtiden, annars hade jag vägrat att gå från skolan! 🙂

 4. Amanda: Tack!

  Sarah: Det var lite snö här med när jag vaknade, men jag valde att strunta i den! 😀 Haha, vi får hoppas din skola har öppet länge om det kommer snöa någon mer dag!

 5. Det är mysigt med trädgård, men jobbigt att sköta om den. Som tur är gör mina föräldrar det mesta jobbet, men ibland måste man ju hjälpa till och typ kratta löv… och det är sjukt tråkigt!
  Tack!

 6. åå vilken mysig trädgård:) dörren ser typ ut som en dörr i en saga eller nåt 😛

 7. åå trädgården ser ut som i en saga ju 🙂 Du får hålla tummarna för mig på onsdag för då är det intagningsprov som gäller.:)

 8. Alice: Ja, dörren känns faktiskt lite som i en saga… 🙂 Det klart jag ska hålla tummarna, vi kanske springer på varandra på skolan. Då får du hälsa (om du vill och vågar!), annars kanske jag går upp lite och kikar på er när ni sitter där uppe… 🙂

 9. ja, jag får väll se om jag jag vågar 😛 Du får gärna ta en liten titt på oss där uppe 🙂

 10. Haha, ja… Var inte nervös för mig när du har massa andra saker att vara nervös för. Fast jag tror nog det går finfint för dig! Jag ska försöka titta förbi… 😀

 11. Åh, underbart. Jag är ett stadsbarn ända in i benmärken, men för ett halvår sedan flyttade mamma till ett hus på landet och jag älskar att ströva omkring i trädgården. Den är alldeles vildvuxen och det finns så mycket att upptäcka.
  Dina bilder är alldeles underbara, och att våren kommer smygande är också helt underbart!

 12. jag känner att våren är på väg när jag vaknar av att solen lyser i mitt ansikte, tittar ut genom fönstret och himlen blå. Lika mycket känner jag att våren är långt ifrån när det snöar och regnar i mars. I slutändan är jag väl ganska … jag vet inte, men jag hoppashoppashoppas att våren är på väg!

 13. Ja… snön och regnet förstör ju en del. Men jag tycker solen väger upp, bara att få vakna och det är ljust ute. Det är underbart! Snart är våren här på riktigt! 😀

 14. jag vet att de ite hör hit men jag såg att du hade kommentera hos lisaplace att du hade beställt converse från USA. vad kostade de, alltså frakten? och var beställde du dom? du kan väl svara, skicka ett meddelande på min blogg? bbbblom.tjejsajten.se
  det skulle vara jättesnällt.

 15. Åhh! Den påminner om vår trädgård i mitt älskade skåne. Det första min australiensiske vän sa när hon kom dit första gången var ”oh! Its like the secret garden. Like.. from a book that I red when I was a child” Och nu tänker jag på vår trädgård där som the secret garden varje gång. För man går in genom välvda dörrar eller små portar och får ducka lite för blommor och vindruvor som hänger i mängder av klasar. På de gamla takpannorna sitter det duvor och låter precis sådär mysigt som duvor ska, i äppelträden lyser solen igenom löven och en av de gamla portarna har det finaste handtag jag sett men som aldrig vill ge efter om man inte tar i jättemycket. Ohh.

 16. Ohh… det är något magiskt med stora grönskande trädgårdar. Jag gillar verkligen min trädgård, den är rätt stor och fin. Men en bit bort från vårt hus finns det en prästgård med en enorm park till trädgård. Med massor buskar och träd, enorma gräsytor att springa runt på, en liten damm och mängder av fruktträd. Enda sedan jag var liten har jag fascinerats av den trädgården!
  Din trädgård låter jättemysig. Det enda som jag inte gillar är det där med duvorna, jag har en smula duvfobi. De är läskiga! 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *