Jag hakar upp mig på ord & I la-la-la-la-like it!

Är det bara jag som fastnar för vissa ord och fraser? På det sättet att de ständigt poppar upp i min hjärna eller sakta men säkert smyger sig in i mina meningar. Helt plötsligt sitter ordet eller frasen där och vill inte försvinna. Men sen, någon vecka senare, är det utbytt av något nytt ord. Det är liksom inte så att jag varje måndag sätter mig ner och efter stort tankearbete väljer ut ett nytt ord för den kommande veckan, nej orden liksom smyger sig på. Sådär tipp-tapp, tipp-tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, helt obemärkt!

Den senaste tiden har jag exempelvis hakat upp mig på följande:
Trés bien, trés bon, trés chic. (Notera då att jag är urusel på franska, särskilt uttal, så det låter lite konstigt när jag säger det.)
Chitchatta (det är rätt kul att säga, men ser väldigt fult ut i skriven form. :D)
Ap-___ (Istället för att säga jättebra, jättefin eller jättekul, så sätter du ap- framför alla ord som förstärkningsord. Testa själv, det är apkul!)
Ypperligt (användes flitigt senaste veckan och vad ska man säga… det ordet är ju ypperligt att använda!)
Rela-la-la-la-laxa, I la-la-la-la-like it (Att lägga till några extra la-la-la har blivit min allra senaste upphakning. Får se hur länge den håller i sig, den är ju rätt fånig så vi får hoppas att det snart går över!)

Delta i diskussionen

1 kommentar

 1. Hehe, jag har också perioder då olika fraser sätter sig i hjärnan och bara poppar upp ibland! Nu typ:
  ”Nice” – jag säger det hela tiden. Det är nice, det är RIKTIGT nice, etc.
  ”Oh JA” – typ, jag är bra, oh JA!
  ”Helt ärligt”
  ”Why not, åk flott, Huddings bil”
  ”Asså, driv inte!”
  ”Partygas”
  ”Partybroms”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *