Vårkänslor

Idag har jag plockat ut min finfina cykel ur friggeboden. För solen sken så underbart och det var 14 grader utomhus. Cykeln vill lufta växlarna och jag ville andas in vårluft, så vi for till Söderköping. Att trampa dit gick ganska fort, det tog väl 25 minuter och det var underbart att bara trampa och njuta av solen. Väl framme parkerade jag min kompanjon i ett cykelställ och sen gick jag omkring och bara njöt. På somrarna brukar det alltid vara proppat med turister, men idag var det lungt sånär som på en grupp från Skåne. Jag gick runt lite på gatorna, promenerade en sväng längs med kanalen (som annars brukar vara full med båtar men idag var tom). Gick där med min tunna vårjacka, uppknäppt, solglasögonen på och ett leende på läpparna. Bestämde mig för att köpa en glass. Tyvärr öppnar inte detta ställe förrens 29 april, men den lilla glasskällaren, där de har hemgjord glass efter ett italienskt recept, var öppen. Jag köpte en våffla med polkagris och marängsviss som jag avnjöt i solskenet. Sen mötte jag min kompanjon igen och vi bestämde oss för att åka hem. Upp och ner för backarna med den fladdrande vinden omkring oss. Det har varit en underbar dag. 🙂

Jag ångrar att jag inte tog med mig kameran, då hade ni fått se lite bättre bilder. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *