Åka skidor

På tisdag ska delar av min skola åka till Romme och åka skidor. Skidor lånar vi från skolan, så vi behöver bara betala buss och liftkort (typ 190 kr, billigt!). Jag är absolut ingen mästare på att åka skidor. Jag är rättare sagt dålig på att åka. Visserligen har jag bara åkt två gånger förut (en dag per gång) och så är jag lite feg också… 🙂 Men det är ju kul att ta chansen och åka.

Det värsta är resan dit. Tror att det tar ca fyra timmar, och det är ju ganska lång tid även om det är överkomligt. Eftersom vi åker tidigt (6.00) från skolan är alla ganska trötta i början. De brukar visa någon film eller så. Jag och min kompis K har bestämmt oss för att göra det trevligt på resan. Jag har redan nu laddat min batterier till mp3, det kan behövas. Det värsta är om någon spyr i bussen. Det luktar så fruktansvärt illa, ofta så illa att någon spyr av lukten… Usch! Jag blir inte illamående så lätt och har alltid klarat mig. (Thank God).

När man väl är på plats ska man leta efter sina skidor och allt sånt och klockan har blivit en del innan man kommer igång. Åka, åka, åka… Sen är man helt plötsligt hungrig och då är det dags för matsäcken. Jag avskyr matsäck! Oftast brukar jag äta ganska bra och så, men är det någon gång jag äter dåligt är det när det är matsäck. Hur man än gör så blir matsäcken kladdig, äcklig, torr, smulig, mosad, kall och usch!  Som tur är finns det restauranger där man kan stappla in i sina pjäxor och stå och trängas, blött och varm i en låååång kö. Så det är ju pest eller kolera. Och i detta fall väljer jag faktiskt restaurangen och kön. För matscäk är ändå värre. När jag var liten tjatade mamma alltid (hon gör det fortfarande) om att jag skulle ta med en extra macka och en till frukt och…. Självklart hann jag aldrig äta det där. Mer än halva matsäcken hamnade i papperskorgen, och ändå hade jag matsäck med mig hem. Så ska det vara matsäck kan jag tänka mig några äpplen, en festis (som inte läcker) och en kexchoklad på sin höjd. Ingen kall, kladdig pastasallad, grillad kyckling, pannkakor, smetiga mackor eller något åt det hållet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *