Alldeles strax efter att 80-tal blivit 90-tal föddes inte bara fruktkrämen Jippiii, turspelet Keno och tv-serien Ebba och Didrik utan även jag, Julia. Jag växte upp på östkusten, långt ute på landet, men allra främst växte jag nog upp på internet. Det var tidigt min portal ut mot mer spännande världar och en möjlighet att se så mycket mer än gyllene åkrar och solblekta lador. Jag var fast.
Så jag började koda mina första hemsidor när jag var elva, startade min (fortfarande aktiva) blogg år 2006 och insåg snart att det fanns något härligt och kittlande i att skapa sociala och digitala saker. Att få direktrespons från människor jag aldrig träffat och att framkalla känslor hos någon hundratals mil bort.
Sakta men säkert började jag intressera mig för reklam och en dag förstod jag att det faktiskt finns ett jobb som innebär att man får sitta och skriva och hitta på idéer. Hela dagarna. Drömmen! Så jag tog en kandidatexamen i Grafisk Design & Kommunikation och började sedan jobba som copywriter och kreatör på reklambyrån Animal. Och efter lite omvägar befinner jag mig där även idag. Fortfarande mer ute på internet än på landet och med ett hjärta som bultar för kreativa idéer och smarta digitala lösningar.
Work Experience
Animal – Copywriter & Creative (current)
Kärnhuset – Copywriter & Creative
Animal – Copywriter & Creative
Norrköpings kommun – Marketing and Communication Strategist
Östergötland County Council – Marketing and Communication Consultant
SAS London – Intern at the Marketing Department
Education
Linköping University – Bachelor's degree in Graphic Design & Communication
Mittuniversitetet – Comparative Literature, Creative writing
Umeå Universitet – Writing about Contemporary Art
Awards
Månadens kampanj - Resumé print, 2017
CLIO Sports - bronze in the Out of Home category, 2016
Cannes Lions - shortlist in the Outdoor category, 2016
Back to Top